Kolo.News.Ukraine.Region

Євген Клопотенко хоче влаштувати "гастродвіж" у Полтаві

Євген Клопотенко хоче влаштувати "гастродвіж" у Полтаві
Вибір редакції
Євген Клопотенко хоче влаштувати "гастродвіж" у Полтаві Новини України 26 лип 2023 в 15:47

Дослідник української кухні, шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко хоче влаштувати "гастодвіж" у Полтаві. Про це він вже поспілкувався з представниками Державного агентства розвитку туризму України, пише Євген Клопотенко у Facebook.

Дослідник української кухні вважає, що Полтавщина має бути гастрономічною столицею України.

"Це перше, про що я подумав, коли моя подорож країною дійшла до Полтави. Бо де б в області, в який будинок я б не зайшов — я завжди знаходив там якісь нові автентичні рецепти. Це ніби відкрити серце України та дізнатися, від яких смаків воно б’ється частіше. Щось нове почало народжуватися, крутилося в мені, оживало, виношувалося", - йдеться у повідомленні.

Про можливість реалізації задуманого Клопотенко спілкується з Державним агентством розвитку туризму України. Проте фінальної картини проєкту він ще не бачить.

"Хочеться чогось такого, щоб друзі з Києва, Харкова, Черкас, Дніпра – зібралися разом посередині та влаштували собі "гастродвіж" в Полтаві. І відкрили для себе Україну по-новому", - зазначив Євген.

До роздумів над новим проєктом у Полтаві приєдналася Інна Поперешнюк, яка сама з Полтавщини, каже Клопотенко.

"Вона дуже любить цю місцевість, багато досліджує її культуру, історію. І коли ідеєю починають горіти інші люди — то цей процес вже не зупинити, траст мі", - додає.

Також у своєму пості чоловік закинув інформацію щодо скорого анонсу події, яка має на меті закохати українців у їжу Полтавщини.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар