Kolo.News.Ukraine.Region

На чемпіонаті світу із фехтування дискваліфікували українку Ольгу Харлан, яка після перемоги над росіянкою відмовилася тиснути їй руку (ВІДЕО)

Наша спортсменка проявила і спортивну майстерність, і принциповість.
ТОП ТемаВажливо
Наша спортсменка проявила і спортивну майстерність, і принциповість. Новини України 27 лип 2023 в 15:30

Міжнародна федерація фехтування дискваліфікувала українку Ольгу Харлан за те, що та відмовилася тиснути руку російській спортсменці Анні Смірновій.

Про це повідомили у "Суспільне спорт".

Нагадаємо, у міністерстві молоді та спорту України, прийняли наказ, який забороняє нашим спортсменам змагатися разом із представниками держав, які здійснюють агресію щодо України – росії та  білорусі. Через це на чемпіонаті світу із фехтування, який проходить у італійському Мілані, наші спортсмени могли бути представлені не в усіх категоріях. Проте перед самим стартом раунду плей-оф у індивідуальному турнірі у дисципліні «жіноча шабля» міністерство молоді та спорту змінило правило і дозволило виступати на змаганнях проти білорусів та росіян, якщо вони виступають під нейтральним прапором.

Завдяки цьому у плей-оф змогла виступити українка Ольга Харлан. Наша спортсменка за сіткою змагань потрапила на росіянку Анну Смірнову. Українка перемогла представницю країни-агресора (яка  виступала під нейтральним прапором) із рахунком 15:7. Після завершення поєдинку росіянка чекала, що Ольга Харлан потисне їй руку, проте українка відмовилася це зробити. Натомість простягнула вперед шаблю, очевидно, пропонуючи суперниці стукнутися клинками.


Росіянка ж наполягала на рукостисканні. Тривалий час російська спортсменка залишалася на доріжці, вимагаючи дискваліфікувати українку за відмову від привітання. Це тривало 52 хвилини. Після цього до росіянки підійшов офіційний представник організаторів і щось пояснив.

Українці зарахували перемогу. У наступному раунді вона мала зустрітися із болгаркою Йоаною Ілієвою. Проте невдовзі організатори оприлюднили сітку турнірної таблиці, у якій представниця Болгарії вже була учасницею наступного раунду. За відмову тиснути руку представниці країни-окупанта Ольгу Харлан таки дискваліфікували із чемпіонату світу.

Раніше ми розповідали, що Михайло Кохан із Дніпропетровщини приніс області другу олімпійську ліцензію.


 



0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар