Kolo.News.Ukraine.Region

Вінницька прокуратура подала до суду акт стосовно Шарія та ексочільника обласної поліції

На фото Анатолій Шарій
На фото Анатолій Шарій Новини України 29 лип 2023 в 18:00

Вінницька прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно українського блогера Анатолія Шарія та колишнього начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області. Про це повідомили в пресслужбі Вінницької обласної прокуратури.

Колишній очільник ГУНП у Вінницькій області у 2018 році в тимчасово окупованому росією Криму погодився на конфіденційну співпрацю зі співробітником департаменту оперативної інформації федеральної служби безпеки рф. 

Далі експоліціянт користуючись своїми набутими зв’язками в минулому, надавав московському куратору інформацію про українських політиків, керівників підприємств паливно-енергетичної галузі, власників інтернет-ресурсів, які, на його думку, можуть бути використані спецслужбами рф для ведення підривної діяльності проти України.

Також до протиправної діяльності чоловік залучив керівника забороненої проросійської партії “Партія Шарія”, а також відомого блогера, який наразі проживає в Іспанії Анатолія Шарія.

Блогер наразі знімає проросійський контент маскуючись під проукраїнського патріота.

Шарій знав, що діяльність ексначальник поліції Вінниччини керується спецслужбами з Москви, погодився на створення відео, які є політично заангажованими та мають антиукраїнський зміст.

У травні 2022 року Шарій випустив відео з назвою “Враги народа” из ВСУ?”. Це відео наповнене наративами, які диктує росія. Про те, що відео випустили у маси обвинувачені прозвітували своїм московським кураторам.

Шарію та ексначальнику обласної поліції загрожує покарання у вигляді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар