Kolo.News.Ukraine.Region

Після російської атаки на Ізмаїл, ціни на пшеницю у світі зросли на 6,5%

Після російської атаки на Ізмаїл, ціни на пшеницю у світі зросли на 6,5%
Після російської атаки на Ізмаїл, ціни на пшеницю у світі зросли на 6,5% Новини України 02 серп 2023 в 15:00

Ціни на пшеницю на Чиказькій біржі підскочили на 6,5% після атаки Росії на порт Ізмаїл в ніч проти 2 серпня. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Нічна атака росіян по портовій інфраструктурі, внаслідок якої було пошкоджено 40 тисяч тонн зерна, призвела до того, що на Чиказький біржі ціни на пшеницю зросли на 6,5%. І це може бути тільки початок, а далі – паніка й світове зростання цін на продовольство на 20-30%. Такі процеси – наслідок спроб окупантів в будь-який спосіб заблокувати українське зерно. Створити глобальну загрозу, блокуючи вивезення збіжжя з портів України. росія намагається використати можливий голод як зброю.  Тактика терору та шантажу вже давно стала «візитівкою» окупантів. Їхня мета – тиск на лідерів держав, аби примусити Захід сісти за стіл переговорів. Вочевидь, для російських нелюдів це нормально», – наголосив посадовець.

За його словами, державам, які досі зберігають нейтральний статус щодо України, давно час визначитись з позицією. І надати нам всебічну підтримку. Більше систем ППО, більше зброї, більше санкцій допоможуть нам в цій боротьбі проти російського терору.

Нагадаємо, вночі 2 серпня російські війська атакували Одещину ударними безпілотниками. Під удар потрапили об’єкти портової та промислової інфраструктури Дунаю.

В Ізмаїлі пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення.

Також суттєвих руйнувань зазнала триповерхова будівля морського вокзалу.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар