Kolo.News.Ukraine.Region

Ворог вкотре обстріляв Одещину: під ударом порти і зерносховища

Ворог вкотре обстріляв Одещину: під ударом порти і зерносховища
ТОП Тема
Ворог вкотре обстріляв Одещину: під ударом порти і зерносховища Новини України 02 серп 2023 в 11:00

Вночі ворог спрямував ударні БпЛА на південь Одеської області. Про це повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер у своєму телеграм-каналі.

Внаслідок атаки на об'єктах портової  та промислової інфраструктури регіону виниклі пожежі, пошкоджено елеватор. На місці працюють всі відповідні служби.

Станом на 05:30 даних про постраждалих не надходило. Остаточні дані та результати бойової роботи будуть від військового командування.

Пізніше в обласній військовій адміністрації оприлюднили наслідки російських нічних атак в Ізмаїлі

Суттєвих руйнувань зазнала триповерхова будівля «Морвокзалу». Також пошкоджені елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення. Всі уражені об’єкти - цивільні.

Також пошкодження отримали три заклади освіти, один заклад культури, 15 квартир в багатоповерхових будинках і десяток приватних будинків. На місці продовжують працювати всі відповідні служби.

«Щиро дякую небайдужим жителям Ізмаїлу, що долучилися до прибирання завалів. На щастя, немає жодної травмованої людини. Вдячний свідомим жителям Ізмаїла, які під час повітряної тривоги перебували у безпечних місцях. Це дуже важливо!» – прокоментував Олег Кіпер.

На подію відреагував Володимир Зеленський: «Чергова ніч війни, чергова ніч роботи нашої героїчної ППО. Захищаємося на максимумі наявних сил. Збито багато «шахедів». На щастя, обійшлося без жертв. На жаль, є пошкодження. Найсуттєвіші – на Півдні країни. Російські терористи знову били по портах, по зерну, по глобальній продовольчій безпеці. Усі наші оперативні служби спрацювали ефективно. Світ має реагувати. Коли мішенню є цивільні порти, коли терористи свідомо руйнують навіть елеватори – це загроза всім на всіх континентах. Росію можна й треба зупинити».

Читайте також: СБУ затримала на Одещині військового бухгалтера, який привласнив понад 10 мільйонів

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар