Kolo.News.Ukraine.Region

40 тисяч людей на Криворіжжі тепер будуть з водою

40 тисяч людей на Криворіжжі тепер будуть з водою
40 тисяч людей на Криворіжжі тепер будуть з водою Новини України 03 серп 2023 в 08:21

У Криворізькому районі Дніпропетровщини завершили будівництво нової ділянки трубопроводу та запустили нову насосну станцію для забезпечення водою жителів Криворіжжя.

Про це написав начальник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

За його словами, роботи проводили у Грушівській громаді. Водопостачання повернеться у два десятки населених пунктів та в оселі 40 тисяч людей.

“Для цього проклали новий трубопровід – майже три км. Підключили електрику. Встановили два насосні агрегати. Трубу, що йде від них, подовжили на 15 м. Аби якнайглибше забирати воду. Для цього задіяли болотохід – такий собі 12-тонний плавучий екскаватор”, – написав посадовець.

З’явитися водопостачання в оселях людей має протягом декількох днів. Адже потрібен час для заповнення магістральних мереж і очистки води, написав очільник обласної ради Микола Лукашук. За його словами, перша ланка водогону має бути запущена наприкінці серпня.

“Наразі міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомляє, що стоїть завдання, аби перша ланка водогону була запущена наприкінці серпня. Вона забезпечить водою жителів Кривого Рогу та сусідніх громад”, – написав він.

Загалом для відновлення водопостачання будують три ланки магістрального водогону довжиною майже 150 кілометрів. У держбюджеті на це заклали 12,6 мільярда гривень.

Крім того, на останній сесії обласної ради депутати проголосували за виділення 100 мільйонів гривень для Криворізької громади. Кошти направили на реалізацію окремого інфраструктурного проєкту з забезпечення людей водопостачанням.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар