Kolo.News.Ukraine.Region

$6000 за документи для виїзду за кордон: працівнику військкомату з Полтавщини обрали запобіжний захід

$6000 за документи для виїзду за кордон: працівнику військкомату з Полтавщини обрали запобіжний захід
$6000 за документи для виїзду за кордон: працівнику військкомату з Полтавщини обрали запобіжний захід Новини України 03 серп 2023 в 13:56

Працівникові Миргородського ТЦК та СП, якого підозрюють у створенні довідок, які допомагали чоловікам ухилятися від призову на військову службу, обрали запобіжний захід - 2 серпня взяли під варту.

Про це повідомляє пресслужба судової установи.

Працівника Миргородського ТЦК та СП Октябрський райсуд Полтави узяв під варту до 28 вересня 2023-го року. Також для нього визначили суму застави у розмірі 214 тисяч 720 гривень. У разі внесення застави, підозрюваного звільнять з-під варти. Ухвалу можна оскаржити.

За даними слідчих, за 6 тисяч доларів США підозрюваний виготовляв документи, що надавали можливість безперешкодного перетину українського кордону. Працівник був у змові з іншими співробітниками Миргородського та Лубенського ТЦК та СП. Із їхньою допомогою він підшукував клієнтів і готував документи.

Під час обшуків слідчі в оселі чоловіка і на місці роботи знайшли фіктивні довідки та готівку. За інформацією речника поліції Полтавщини Юрія Сулаєва, це понад 35 тисяч доларів США готівки та понад 150 тисяч гривень.

На Facebook-сторінці Полтавського обласного ТЦК та СП повідомили, що цей випадок пов’язаний із відділом міста Лохвиця та Гребінка.

Справу розслідують за частиною третьою статті 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою або з корисливих мотивів". Санкція – від 7 до 9 років позбавлення волі

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар