Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині триває відбір на посаду помічник ветерана

На Вінниччині триває відбір на посаду помічник ветерана
На Вінниччині триває відбір на посаду помічник ветерана Новини України 03 серп 2023 в 12:10

У Вінницькій області в рамках пілотного проєкту Міністерства у справах ветеранів України стартували співбесіди для відбору помічників ветеранів. На цю посаду подали заявки 24 кандидати.

Про це на брифінгу повідомила Наталія Заболотна, перша заступниця начальника Вінницької обласної ветеранської адміністрації.

Загалом, в пілотному проєкті братимуть участь 100 помічників ветеранів, які супроводжуватимуть учасників бойових дій, члени їхніх сімей та родичі загиблих захисників.

Основна мета проєкту – надання допомоги ветеранам у процесі адаптації до мирного життя. Серед вимог до кандидатів, Наталія Заболотна зазначила, що помічники повинні мати знання нормативно-правової бази, володіти психологічними навичками та бути орієнтованими у структурах, що надають соціальні послуги та пільги для ветеранів.

Успішним кандидатам гарантується заробітна плата, розрахована згідно рекомендацій Міністерства у справах ветеранів України, приблизно 18 тисяч гривень на місяць.

Їхні обов’язки будуть полягати у наданні до 10 послуг ветеранам щодня.

Заявки на участь у відборі можна подати до 11 серпня.

Для цього слід подати заявку через портал Е-ветеран.

Деталі – за номером телефонної лінії інформаційної підтримки: 063-230-27-58.

Після відбору, обраних кандидатів направлять на фахове навчання у Центри ветеранського розвитку.

Пілотний проєкт буде діяти у 6 громадах Вінницької області: Вінницькій, Хмільницькій, Жмеринській, Тульчинській, Гайсинській та Могилів-Подільській.

Варто зазначити, що Міністерство планує розширити цей проєкт на інші області України, зокрема, на Львівщину, Миколаївщину та Дніпропетровщину. Очікується, що після завершення війни в Україні кількість ветеранів буде становити близько 3 мільйонів осіб.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар