Kolo.News.Ukraine.Region

Окупанти вчергове обстріляли Нікополь: подробиці

Окупанти вчергове обстріляли Нікополь: подробиці
Важливо
Окупанти вчергове обстріляли Нікополь: подробиці Новини України 03 серп 2023 в 19:20

Вдень 3 серпня армія РФ обстріляла Нікополь на Дніпропетровщині, поцілила по території комунального підприємства.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Поранених та загиблих немає.

Що відомо про обстріли

Дніпропетровщини З початку повномасштабної війни Дніпропетровщина зазнала понад 1700 обстрілів армії РФ. Внаслідок атак загинули 238 мирних жителів, 875 — дістали поранення. Серед поранених — 93 дитини, з яких 19 загинули, наводить статистику Суспільне.

Найчастіше обстрілів зазнають два райони області: Нікопольський та Синельниківський. У ніч на 3 серпня російські війська вдарили по двох районах Дніпропетровщини – Нікопольському та Синельниківському. На Нікопольщині двічі обстрілювали Червоногригорівську громаду з важкої артилерії. Пошкоджені чотири приватні будинки, мережі одного з транспортних підприємств і лінії електропередач. А ще – одна зі шкіл. У ній посипалися вікна та понівечило стіни. У Синельниківському районі влучили в освітній заклад у Покровській громаді. Він частково зруйнований.

У Генштабі ЗСУ зазначають, протягом доби російська федерація завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА “Shahed-136/131” по Україні. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони, усі 15 ворожих “шахедів” було знищено. Також ворог завдав 1 ракетного, 47 авіаційних ударів та здійснив 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

На жаль, є постраждалі серед цивільного населення.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар