Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині СБУ затримала зрадника, який працював коригувальником окупантів та здавав позиції ЗСУ на Донеччині

За скоєні злочини депутату загрожує покарання у вигляді восьми років за ґратами.
ТОП Тема
За скоєні злочини депутату загрожує покарання у вигляді восьми років за ґратами. Новини України 04 серп 2023 в 17:24

На Полтавщині працівники Служби безпеки України затримали депутата однієї із селищних рад, соратники колишнього нардепа Іллі Киви. Він здавав позиції українських військових на Донецькому напрямку та працював коригувальником на ворога. Про це повідомили у СБ України у Полтавській області.

Відомо, що депутат входив до оточення Іллі Киви та до повномасштабного вторгнення неодноразово звертався до нардепа-зрадника для вирішення своїх бізнесових питань. Щоб дізнатися місце розташування українських військ, депутат вивідував інформацію у своїх знайомих, які захищали Україну на Донецькому напрямку. Отримавши інформацію, зрадник публікував її на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Ці дані використовували російські спецслужби, які таким чином коригували обстріли позицій українських військових, які здійснювали зі ствольної та реактивної артилерії, зокрема – «Градів».

Також у коментарях в соціальних мережах чоловік дискредитував командних склад частин Збройних Сил України. Його провокативні дописи неодноразово використовували російські телеканали, які готували про війну в Україні неправдиві сюжети.

Зрадник вже отримав підозру за частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України.

Наразі коригувальнику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу «Несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань». За рішенням суду він перебуває під вартою без права застави. Слідство триває. За санкцією статті депутат може отримати до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше на Полтавщині затримали працівника військкомата, який брав хабарі за ухиляння громадян від військової служби.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар