Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині ЦНАПи отримали 150 кардрідерів для зчитування інформації із ID-карток

Передали кардрідери 22 ЦНАПам області
Передали кардрідери 22 ЦНАПам області Новини України 04 серп 2023 в 11:07

На Полтавщині 22 ЦНАПи отримали гуманітарну допомогу у вигляді 150 кардрідерів, які будуть використовувати для зчитування інформації із ID-карток. Про це повідомили на сайті Полтавської обласної державної адміністрації.

-        Ці пристрої допоможуть оперативно опрацьовувати документи під час надання адмінпослуг. Зокрема, реєстрації місця проживання, послуг ДРАЦС чи соціального характеру, – прокоментував отриману допомогу Дмитро Лунін, начальник Полтавської ОВА.

У рамках проекту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» обладнання надали ПРООН за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Завдяки запровадженню цифрових технологій та рішень у ЦНАПах зможуть оптимізувати роботу та покращити якість надання послуг. Про це говорив Ігор Панченко, заступник керівника Полтавської ОВА.  Він також додав, що завдяки Програмі розвитку ООН в Україні область реалізує спільні проекти, покращує мережу ЦНАПів та надання адмінпослуг.

 Це підтвердив Анатолій Молошний, спеціаліст із адміністративної децентралізації ПРООН в України. Він згадав, що зараз у рамках Програми реалізують масштабні проекти із розвитку мережі ЦНАПів у Великосорочинській, Пирятинській та Решетилівській громадах.

Раніше ми розповідали, що у 2025 році 100 тисяч українських біженців мають залишити Великобританію.

Велика Британія більш закрита для тимчасово проживання, ніж країни Євросоюзу. Після початку повномасштабного вторгнення для переміщених осіб із України у Великій Британії створили дві програми: Homes for Ukraine та Ukraine Family. Учасники кожної з них отримали право мешкати в Британії протягом трьох років. Цими програмами скористалися понад 182 000 українців. Але більшість із них приїхали в перші пів року вторгнення, і до вересня 2025 вони, за чинним законодавством, повинні виїхати з Британії – а це близько 100 000 осіб.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар