Kolo.News.Ukraine.Region

Піротехнік із Кривого Рогу отримав орден «За мужність» від Президента України Володимира Зеленського (ВІДЕО)

Орден піротехніку вручили на Софійській площі у Києві.
ТОП ТемаВажливо
Орден піротехніку вручили на Софійській площі у Києві. Новини України 05 серп 2023 в 08:02

На Софійській площі у Києві пройшла церемонія нагородження з нагоди Дня Української Державності. Серед нагороджений був і піротехнік із Кривого Рогу, підполковник служби цивільного захисту Олексій Кожем’яка.  З рук Президента України Володимира Зеленського він отримав орден "За мужність" ІІ ступеню. Про це розповідають на сторінці ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області у соціальній мережі Facebook.

-        Було дуже приємно, зворушливо. Тим паче, поруч біля мене нагороджували двох Героїв України! – ділиться емоціями Олексій Кожемяка.

Олексій Кожем’яка закінчив Кам’янець-Подільський інженерний інститут за фахом «Управління інженерно-саперних підрозділів». Працює у структурі ДСНС вже 27 років, з них 17 – займається розмінуванням.

Відзначає, що зараз найбільшу небезпеку на Херсонщині, Харківщині, Запоріжжі, Донеччині становлять мінні поля, які залишають російські окупаційні війська. Складність їх розмінування полягає ще і у тому, що ворог лишає багато мін із «сюрпризами».

Тільки за останні півроку на території Харківщини та Херсонщини криворізькі піротехніки знищили більше 2000 боєприпасів. У роботі використовують машину механізованого розмінування, яку запускають на найбільш складні ділянки.


Нагадаємо, раніше у Одесі командувач Військово-морських сил ЗСУ нагородив 15-річну дівчинку-волонтера. Нагороду з рук віцеадмірала Олексія Неїжпапи отримала 15-річна Лідія Немлій, яка серед волонтерів має позивний «Мишка», їй вручили почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «За сприяння війську». 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар