Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтаві стався вибух газу в багатоквартирному будинку

У Полтаві в дев
Важливо
У Полтаві в дев'ятиповерховому будинку вибухнув балон з газом Новини України 07 серп 2023 в 11:05

Увечері 6 серпня у Полтаві стався вибух у багатоквартирному будинку. Про це повідомили в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій в Полтавській області.

За інформацією ДСНС України, на третьому поверсі дев'ятиповерхового будинку стався вибух.

У Головному управлінні Національної поліції Полтавської області, повідомили, що вибух стався у тамбурі між двома квартирами. Вибухнув туристичний газовий балон, об'ємом близько восьми літрів.

Пошкоджені міжповерхові плити перекриття між другим, третім та четвертим поверхами, міжкімнатні перегородки у квартирі, де стався вибух.

Внаслідок вибуху поранення отримали 73-річний власник газового балона, його 72-річна дружина та їх 44-річний сусід. Їх з опіками різного ступеню та травмами медики доставили до лікарні.

Працівники ДСНС врятували сімох осіб. Дві особи з інвалідністю евакуювали та передали медикам.

7 серпня о 02:20 роботи з ліквідації наслідків вибуху завершили. До робіт залучили 33 рятувальники та вісім одиниць техніки від ДСНС.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, якщо воно спричинило виникнення пожежі або аварії, якою заподіяно шкоду здоров’ю людей або майнову шкоду у великому розмірі) Кримінального кодексу України.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар