Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінниці впроваджують систему дистанційного доступу до укриттів

У Вінниці впроваджують систему дистанційного доступу до укриттів
Важливо
У Вінниці впроваджують систему дистанційного доступу до укриттів Новини України 10 серп 2023 в 20:42

10 укриттів у вінницьких багатоповерхівках вже з автоматизованими системами відкриття замків в укриттях. Встановлювати такі у висотках розпочали тиждень тому.

Про це розповів директор Вінницького інформаційного центру" Сергій Бригадир Суспільному.

Відповідну систему встановили й у багатоповерхівках по вул. Миколаївській. За словами техніка Віктора Довгуцького, сам механізм встановити не важко. Головне, аби двері в укриття відповідали певним вимогам.

"Двері мають бути рівні, бо іноді люди хочуть поставити замок, а у них замість дверей решітка. На неї така система не встановлюється. Бажано рівні, і в ідеалі має бути засувка", — розповів Довгуцький.

Згідно з принципом роботи, після оголошення сигналу “повітряної тривоги” двері на укритті автоматично відкриваються та залишаються відкритими до закінчення тривоги. Через кілька секунд після відбою замок автоматично зачиняється, розповів Віктор Довгуцький.

За словами техніка Олексія Поліщука, у систему встановлюють блок живлення, який в разі відключення електроенергії, автономно зможе працювати до 24 годин. Якщо ж за цей час електроенергію не відновлять, то відкрити чи закрити двері в укритті можна буде через смартфон.

Загалом система має чотири варіанти відкриття дверей до сховища, які працюють незалежно один від одного: автоматично, коли в місті оголошується повітряна тривога; дистанційно диспетчером через зв'язок переговорного пристрою; ключем (на зразок ключа до звичайного домофону); через додаток.

Систему автоматичного відкриття дверей в укриттях розробляли фахівці "Вінницького інформаційного центру". Залучали і спеціалістів компанії TIRAS. Встановлювати такі у комунальних закладах розпочали місяць тому, розповів директор підприємства Сергій Бригадир.

Загалом, автоматичне відкриття дверей мають встановити у всіх сховах, які позначені на мапі укриттів Вінниці. Таких — понад 1236.

На встановлення систем гроші виділяють з бюджету громади. Один замок в середньому коштує 18 тисяч гривень.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар