Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині затримали посадовця ВЦА, який вимагав у дружини військовослужбовця 600 доларів США

На Одещині затримали посадовця ВЦА, який вимагав у дружини військовослужбовця 600 доларів США
Важливо
На Одещині затримали посадовця ВЦА, який вимагав у дружини військовослужбовця 600 доларів США Новини України 11 серп 2023 в 10:36

Начальник сектору мобілізаційної роботи однієї з військово-цивільних адміністрацій Одещини вимагав у дружини військовослужбовця 6000 доларів США за переведення останнього до іншого підрозділу.

Про це повідомили в Національній поліції України.

Затримали фігуранта оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області.

"Він вимагав від дружини військовослужбовця, який під час бойових дій отримав поранення тяжкого ступеня, 6000 доларів США неправомірної вигоди. Аби уникнути викриття та приховати свою діяльність, залучив посередницю", - йдеться у повідомленні.

За вказану суму начальник сектору мобілізаційної роботи однієї з військово-цивільних адміністрацій обіцяв вплинути на уповноважених осіб військової частини. Зокрема посприяти у прийнятті ними рішення щодо видачі «відношення» для подальшого проходження військовим служби в іншому підрозділі.

Наразі посадовець затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про повідомлення підозри і його спільниці.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар