Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині зосереджено понад 60% виноробства України

На Одещині зосереджено понад 60% виноробства України
На Одещині зосереджено понад 60% виноробства України Новини України 11 серп 2023 в 08:46

В Одеській області площа виноградників майже 24 тисячі га, на них вирощують близько 260 тисячі тонн винограду. Це понад 60% виноробства профільного сектору всієї України.

Про це 10 серпня повідомили в Департаменті аграрної політики, продовольства та земельних відносин.

Найбільше виноградників у Болградському районі, там вирощують 78 тис. тонн винограду. У Білгород-Дністровському районі – 76 тис. тонн. В Одеському районі – 27 тис. тонн.

9 серпня у другому читанні Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №9030 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва виноробної продукції та спрощення господарської діяльності малих виробництв виноробної продукції”.

"Прийняття законопроєкту дає можливість виноградарським та виноробним підприємствам брати участь не лише в Програмі "Доступні кредити 5-7-9", а й відкриває шлях до грантової державної програми "єРобота" в напрямку "Новий рівень: Переробка". Це буде сприяти збільшенню площ вирощування винограду та розширить можливості крафтового виробництва вина", — розповіла директорка департаменту аграрної політики Одеської ОВА Алла Стоянова.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар