Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині планують створити реабілітаційні центри

На Вінниччині планують створити реабілітаційні центри
На Вінниччині планують створити реабілітаційні центри Новини України 11 серп 2023 в 16:27

На Вінниччині продовжують працювати над створенням реабілітаційних відділень на базах кластерних закладів охорони здоров’я.

Про обговорення ходу виконання робіт розповіли у пресслужбі Вінницької ОВА.

У відомстві зауважили, що очільники медичних закладів розповіли про стан розвитку стаціонарної реабілітаційної допомоги на базах кластерних медичних закладів регіону.

"Основна мета проєкту – розбудувати систему надання реабілітаційної допомоги, яка б забезпечувала якісними послугами усіх, хто потребує, незалежно від того, проживають вони в обласному центрі чи у віддаленій громаді", - йдеться в повідомленні пресслужби Вінницької ОВА.

Водночас під час зустрічі Перша заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна наголосила, що на Вінниччині проводять стаціонарну реабілітацію 14 медзакладів. 4 з них - надкластерних. Один - кластерний.

Своєю чергою, директор Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Ольга Задорожна розповіла, що під час селекторної наради Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив про Стратегію розвитку реабілітаційних центрів в медичних закладах.

Розпочинати її реалізовувати варто з відкриття реабілітаційних відділень в кластерних та надкластерних закладах як мінімум на 30 ліжок.

Довідково: медичні послуги з реабілітації фінансуються НСЗУ за дев'ятьма пакетами медичних гарантій. Лише за сім місяців 2023 року коштом реабілітаційних пакетів – 146 млн грн.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар