Kolo.News.Ukraine.Region

СБУ затримала прихильницю «руского міра», яка організувала канал для виїзду ухилянтів за кордон

СБУ затримала прихильницю «руского міра», яка організувала канал для виїзду ухилянтів за кордон
СБУ затримала прихильницю «руского міра», яка організувала канал для виїзду ухилянтів за кордон Новини України 11 серп 2023 в 18:31

Служба безпеки України заблокувала в Україні три нові канали нелегального виїзду з країни громадян призовного віку в тому числі й в Одеській області.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

До організації незаконної діяльності причетні злочинні угруповання, до складу яких входили посадовці медустанов та органів місцевого самоврядування.

Зловмисники пропонували ухилянтам допомогу у незаконній міграції до сусідніх європейських країн на підставі підроблених документів або через так звану "зеленку".

Вартість послуг становила від 2,5 до 5 тисяч доларів. Сума залежала від способу і терміновості виїзду.

Наприклад в Одеській області, за даними слідства, підозрювані переправляли своїх клієнтів за кордон під виглядом супроводу підставних осіб з інвалідністю до іноземних медзакладів. Для здійснення закордонного рейсу фігуранти виділяли авто з водієм. Однак, після перетину державного кордону перевізники та інваліди, учасники схеми, поверталися в Україну, а ухилянти залишалися за межами нашої держави.

Крім того, під час розслідування було встановлено, що одна з організаторок оборудок є палкою прихильницею "руського міра". Свої прокремлівські погляди та схвальні коментарі про воєнні злочини російської федерації вона неодноразово публікувала у забороненій соцмережі "Однокласники".

Учасники іншої злочинної групи переправляли своїх клієнтів за кордон через завчасно підготовлені "лісові стежки" поза контрольно-пропускними пунктами.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар