Kolo.News.Ukraine.Region

Росіяни знищили на Одещині зерна, якого б вистачило на прогодування майже 66 млн людей

Фото: ілюстративне
Фото: ілюстративне Новини України 06 серп 2023 в 11:01

5 серпня гуманітарна координаторка Організації об'єднаних націй в Україні Деніз Браун відвідала Ізмаїл в Одеській області, які російська окупаційна армія атакувала 2 серпня іранськими безпілотниками "Shahed 136/131".

Координаторка власними очима побачили наслідки російських атак, та засудила росію за удари по українським портам. Про це повідомили в пресслужбі Організації об'єднаних націй в Україні.

"Я сьогодні відвідала порт Ізмаїл і була вражена тим обсягом руйнувань, який спричинили російські удари по зерносховищах 2 серпня. Було пошкоджено тисячі тонн зерна, яких вистачило б для того, щоби прогодувати впродовж дня майже 66 мільйонів людей", – повідомила Деніз Браун.

За словами координаторки, припинення Чорноморської угоди щодо зерна російською федерацією та останні неодноразові удари по українських портах спричиняють неймовірні збитки аграрній галузі України та можуть ще більше загострити голод серед найбідніших людей світу.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков повідомив, що в порту Ізмаїла російська армія знищила склади та елеватори з майже 40 тисячами тоннами зерна. Це зерно призначалося країнам Африки, Ізраїлю та Китаю.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар