Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтаві школярі влаштували ярмарок, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ. ФОТО

У Полтаві школярі влаштували ярмарок, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ. ФОТО
У Полтаві школярі влаштували ярмарок, щоб зібрати кошти на дрон для ЗСУ. ФОТО Новини України 11 трав 2023 в 14:00

Сьогодні, 13 квітня, напередодні світлого свята Великодня, у Полтавському ліцеї №6 «Лідер» відбувся ярмарок, на якому школярі продавали свої поробки та смаколики, щоб зібрати кошти для ЗСУ.

Ціль доволі амбітна – придбати дрон-камікадзе для 116-го батальйону ТрО, який сформований на Полтавщині. До заходу школярі готувалися заздалегідь, готували домашню випічку, різноманітні десерти і солодощі, а також виготовляли патріотичні сувеніри.

      Ми хочемо згуртувати дітей і допомогти нашим захисникам, особливо Полтавському батальйону ТрО. Все це наближає нашу перемогу. Ми хочемо зібрати кошти на дрон-камікадзе. Його вартість понад 100 тисяч гривень. Звісно, однією школою ми можемо не справитися, тому ми об’єдналися ще з одним навчальним закладом і сподіваємося разом вдасться досягти цілі. Також ми допомагаємо нашим землякам на передовій. Вже пакуємо смаколики для земляків, що зараз на передовій на бахмутському напрямку. Діти хочуть передати їм свої серця, свою любов. Тому воїни отримають від наших діток великодні смаколики і сувеніри до свята, – розповіла заступниця директора з виховної роботи Тетяна Юріївна Бородавка.

Одні з найдорожчих лотів на ярмарку – це відстріляні гільзи, які волонтери привезли з передової. Їх розмалювали і задекорували учні школи.

      Учні ліцею перетворили смертельну зброю на життя. Ви бачили, вони декоровані квітами, декоровані жовто-блакитними стягами. В такий спосіб ми доводимо, що там, де росіяни несуть смерть, ми продовжуємо життя.

Загалом, за словами Тетяни Юріївни, учні ліцею постійно допомагають ЗСУ, практично щомісяця в навчальному закладі проводять благодійні акції. В межах яких збирають допомогу для тих, завдяки кому ми маємо шанс жити в рідному місті і навчатися в рідних стінах:

      Ми щомісяця проводимо акції, постійно збираємо і передаємо на передову допомогу. Серед наших вчителів багато волонтерів і діти наші також волонтерять. Ми намагаємося всіма силами допомогти і наблизити перемогу. Хочеться передати нашим воїнам великі слова вдячності за те, що ми маємо змогу навчатися, адже завдяки ЗСУ у Полтаві більш-менш безпечно. Тому ми з великою вдячністю стараємося з усіх сил бути надійним тилом для Героїв.

Олег і Сергій – волонтери. Саме вони привезли з передової відстріляні гільзи, які школярі перетворили на патріотичні сувеніри.

      Ми привезли «трофеї» з минулої поїздки на передову. Наші бійці нам їх надали, а дітки цієї школи розмалювали і тепер продають, щоб допомогти ЗСУ. Вже цієї суботи ми знову поїдемо до наших бійців, що на бахмутському напрямку і привеземо їм, в тому числі, гостинці від ліцеїстів, – розповів Олег.

Сергій додає, що для бійців дуже приємно отримувати сувеніри від дітей:

      Для них це дуже приємні моменти, вони радіють таким подарункам, адже підтримка дітей дуже цінна і важлива. Також ми привезли рештки ракет, якими рашисти обстрілюють наші позиції. Хочемо показати, яке зло несуть росіяни.

Дев’ятикласниці Ксенія і Аліна ярмаркують біля воріт школи, щоб якомога більше людей долучилися, а  отже зібрати і більшу суму коштів. Вони продають кекси, які спекли самі та смаколики, принесені однокласниками.

На сусідній ятці представники інших класів ведуть торгівлю. Серед усього іншого привертають вироби з дерева з патріотичним гравіруванням. Їх виготовив батько школярки Анастасії.

      Це хобі мого батька протягом вже 5 років. Він зробив власноруч два станки. Працює по дереву і пластику. У нього дуже багато виробів.

 

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар