Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтаві відкрили простір для дошкільнят із родин ВПО

У Полтаві відкрили простір для дошкільнят із родин ВПО
У Полтаві відкрили простір для дошкільнят із родин ВПО Регіони у війні 17 серп 2023 в 12:00

У Полтаві відкрили освітній простір для дітей із родин вимушених переселенців. Тут дошкільнят безкоштовно готуватимуть до першого класу. Це одна з ініціатив у межах проєкту «Ми на це здатні» благодійного фонду «Запорука» спільно з Жінки ООН в Україні.

За підтримки благодійного фонду «Запорука» на базі полтавської Спілки активних жінок «ВУЛИК» було відкрито сучасний простір для підготовки дітей до школи. У просторі навчатимуться 20 хлопців та дівчат зі сходу та півдня України. Це діти з сімей зі статусом ВПО, які змушені були покинути рідні домівки через війну.


«Насправді такі простори сьогодні вкрай потрібні. У Полтаві багато родин ВПО. Нові, не з власної волі, життя, оточення, умови – ще той виклик. Особливо вразливими є діти. Тож місце, де вони не тільки отримають необхідні для навчання навички, а й знайдуть нових друзів – найкраще рішення для адаптації. Для нас дуже важливо, що разом із «Запорукою» та ООН Жінки нам вдалося втілити цю ідею», – розповідає Наталія Діда, керівниця громадської організації «ВУЛИК». Наталія Діда сама є переселенкою. На Полтавщину разом із чоловіком та донькою вона приїхала у 2014 році, коли почалася війна. Тому дуже добре розуміє потреби та запити вимушених переселенців.


Для освітнього простору «Запорука» придбала ергономічні парти, обладнала приміщення необхідними для комфортного навчального процесу меблями та зону дозвілля, а дошкільнятам, які вже розпочали підготовку до початкової школи, подарувала справжні учнівські наплічники.

Окрім того, родини дітей отримають від «Запоруки» та ООН Жінки гуманітарну допомогу на майже пів мільйона гривень.

Читайте також: У Полтаві відкрили патріотичний стінопис, присвячений українській боротьбі

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар