Kolo.News.Ukraine.Region

Вінницю відвідала делегація із Франції: деталі

Вінницю відвідала делегація із Франції
Вінницю відвідала делегація із Франції Українці для світу 14 серп 2023 в 16:30

Вінницю із дводенним візитом відвідала делегація з Франції, а точніше з міста Нансі на чолі з мером Матьє Кляйном. Про це повідомили в пресслужбі Вінницької міської ради.

Французька та українська сторони найближчим часом планують встановити побратимські стосунки між двома містами. Також під час зустрічі підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо встановлення побратимських відносин.

Окрім цього, французька делегація відвідала  міську лікарню, а також державне протезно-ортопедичне підприємство. Це один із найстаріших у Вінниці заводів – нещодавно йому виповнилося 90 років.

Матьє Кляйн повідомив, що в французькому Нансі також добре розвинений протезно-ортопедичний напрямок, тож уже зараз можна говорити про можливі кроки співпраці.

"Ми розуміємо, що зараз потреба України у реабілітації військових – величезна, і вона буде тільки зростати. Ми висловлюємо єдність з українським народом. Тут ми можемо допомогти, наприклад, обміном інформацією та досвідом між нашими лікарями. Можливе запрошення і залучення українських спеціалістів на міжнародні конференції, щоб набути більшої кваліфікації у майбутній допомозі", – говорить мер міста Нансі Матьє Кляйн.

За два дні робочого візиту до Вінниці французька делегація відвідала також одну з потужних вінницьких компаній – виробника та постачальника електротехніки в Україні, спеціалізований будинок дитини "Малятко" та Музей моделей транспорту.

За словами міського голови Вінниці Сергія Моргунова, співпраця між французьким та українським містом має на меті довготривалу комунікацію та обмін досвідом у різних сферах.

Це був перший візит делегації із Нансі до Вінниці. У подальших планах – візит вінничан до французького міста, де й буде підписана угода про партнерство між двома містами.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар