Kolo.News.Ukraine.Region

Черкаський футболіст Артем Довбик продовжить свою кар'єру в іспанській "Жироні"

Фото: офіційна сторінка "Жирони"
Фото: офіційна сторінка "Жирони" Українці для світу 06 серп 2023 в 12:21

Футболіст родом з Черкас Артем Довбик, форвард футбольного клубу "Дніпро-1" та збірної України перейшов до Ла-Ліги (Чемпіонат Іспанії з футболу).

Офіційно іспанський клуб "Жирона" повідомила на своій сторінці в твітері, що український футболіст приєднався до їх команди.

Улітку Артем Довбик підписав до 2025 року контракт з "Дніпро-1", бо минула угода спливала у 2024 році. Через це він мав змогу вже на початку січня підписати контракт з клубом, який ним зацікавлений.

Довбик встиг в цьому сезоні зіграти два матчі за "Дніпро-1" у кваліфікації Ліги чемпіонів проти "Панатінаїкоса", та навіть забив один гол.

Після матчу-відповіді Артем поїхав до Іспанії на проходження медичного огляду в "Жироні".

Контракт Артем Довбик підписав на п'ять років, до кінця сезону 2027/28. Також іспанський журналіст Ніла Сола повідомляє, що трансфер Довбика обійшовся "Жироні" в сім мільйонів євро.

Загалом Довбик провів 30 матчів в Українській прем'єр-лізі, де встиг забити 24 м'ячі, а також оформити три хет-трики. Також форвард отримав одну жовту карточку.

Окрім цього, Артем Довбик у 2021 році дебютував за збірну України в матчі проти Казахстану. Загалом за збірну провів 18 матчів, де забив шість голів.

Один із самих важливих голів для збірної Артем забив збірній Швеції в 1/8 фіналу Євро-2020 на 120 хвилині матчі. Тим самим наша збірна тоді пройшла до 1/4 фіналу Євро-2020.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар