Kolo.News.Ukraine.Region

У Кропивницькому влаштували акцію для допомоги безпритульним тваринам

У Кропивницькому влаштували акцію для допомоги безпритульним тваринам
У Кропивницькому влаштували акцію для допомоги безпритульним тваринам Війна не скрізь 19 серп 2023 в 11:20

У Кропивницькому влаштували акцію напередодні Міжнародного дня безпритульних тварин. Його відзначають 19 серпня. Збирали корм і засоби гігієни для котів і собак.

Організатори акції – працівники бібліотеки імені Дмитра Чижевського в Кропивницькому, а саме Орхуського центру екологічної інформації. Він працює при одному з відділів бібліотеки, пише Суспільне.

"Це акція "Разом допоможемо безпритульним тваринам, – розповіла бібліотекарка Наталія Ракуленко. – Збираємо допомогу нашим чотирилапим друзям. Це корм, засоби гігієни проти бліх та кліщів, крупи, інші товари, які стануть в пригоді для наших волонтерів, які працюють в притулках".

Зібране передадуть кропивницьким притулкам "Бім" та "Щасливий пес", які опікуються безпритульними тваринами. Така допомога потрібна постійно, каже голова громадської організації "Щасливий пес" Оксана Літвінова.

Нині в притулку "Щасливий пес" живуть 235 бездомних собак і 15 котів.

За словами Оксани Літвінової, найважче було годувати тварин на початку повномасштабного вторгнення.

"З початку війни було дуже важко. Відразу буквально за декілька місяців кількість тварин збільшилась удвічі. Багато було покинутих тварин. Люди виїжджали за кордон, багато було переселенців, які їхали через місто, і далі не мали змоги вести тварин з собою. Усі вони їхали до притулку, просилися, і тоді ситуація була дуже складна".

Нині притулок для тварин має двомісячний запас корму, але його треба постійно поповнювати. Найбільша потреба – у медикаментах для щеплення.

Вулична акція тривала годину. За цей час зібрали 32 кілограми корму. Збір для безпритульних тварин в бібліотеці триватиме до кінця вересня. Скриньку для допомоги поставлять при вході в книгозбірню.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар