Kolo.News.Ukraine.Region

9 серпня. Підсумки дня

9 серпня. Підсумки дня
9 серпня. Підсумки дня Підсумки дня 09 серп 2023 в 21:00

Триває п’ятсот тридцять друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Коротко підсумовуємо головні події дня, що минає.

Протягом доби на фронті відбулось 22 бойові зіткнення. Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках і завдали 23 удари по позиціях росіян.

Протягом доби росіяни завдали 2 ракетних та 28 авіаційних ударів, здійснили 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони та населених пунктів. Внаслідок російських атак є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Від вечора агресор тричі  обстрілював Нікопольщину. Важку артилерію спрямував на сам Нікополь та Марганецьку громаду. Загинула людина, троє – постраждали. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області.

Загинув 18-річний хлопець. Постраждали чоловіки 21, 35 та 44 років. У них мінно-вибухові травми та осколкові поранення.

Пошкоджена церква, 5 приватних будинків,  2 господарські споруди, авто, кілька ліній електропередач.

У результаті спецопераціїу Кропивницькому нейтралізовано злочинне угруповання рекетирів, яке очолювавчинний депутат міської ради. Про це повідомили в пресслужбі СБУ. Під його керівництвом кримінальники «вибивали» 92 тис. дол. США з місцевого підприємця, з яким депутат має спільний бізнес. Цю суму потерпілий мав передати зловмисникам як сплату неіснуючого боргу перед ватажком злочинної групи.

Співробітники СБУ затримали депутата в обласному центрі під час передачі йому другої частини «данини». Перед цим українська спецслужба задокументувала факт отримання ним першого «траншу» від підприємця.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю у розповсюдженні матеріалів із закликами до насильницької зміни, повалення конституційного ладу України (ч. 2 ст. 109 КК України). Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний на своїй сторінці у забороненій соцмережі неодноразово розміщував антиукраїнські публікації. Він закликав українців за допомогою зброї захопити державну владу та приєднатися до росії. У дописах також висловлював вдячність президенту держави-агресора в проведенні так званої «спецоперації».

Тривають відновлювальні роботи у селах Херсонщини, шефство над якими взяла Черкащина.  Зокрема, в Іванівці  вже відновлено 32 будинки, ще 26 – зараз у роботі.  Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Як він розповів, одна із бригад працює на вулиці Іванівки із символічною назвою – Перемоги.

Молодь – рушійна сила розвитку нашої громади та всієї України. Це головна теза форуму «Молодь у післявоєнному відновленні України». Він розпочався сьогодні, 9 серпня, повідомили у Вінницькій міській раді. Керівники міста та області привітали присутніх з прийдешнім Днем молоді, який в Україні другий рік поспіль святкують 12 серпня. Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що молоді люди завжди були рушієм змін. В Україні вони мали ключову роль під час Революції Гідності.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар