Kolo.News.Ukraine.Region

31 травня. Підсумки дня

31 травня. Підсумки дня
31 травня. Підсумки дня Підсумки дня 31 трав 2023 в 21:00

Триває 462-га доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни. Коротко розповідаємо про головні події дня, що минає.

Минулої доби російська федерація завдала чергового масованого авіаційного удару по території України, застосувавши ударні БпЛА «Shahed». Майже всі дрони були знищені нашими захисниками. Проте, є постраждалі серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, інша цивільна та адміністративна інфраструктура. Про це йдеться у звіті Генштабу.

Загалом, протягом доби, що минула, противник завдав 64 авіаційних та 1 ракетного удару, здійснив 88 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи сил оборони відбили 22 ворожих атаки.

Російська армія завдала ударів по Павлоградському та Нікопольському районах. Постраждала дитина. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Дніпропетровській області.

Вранці вибух пролунав у Межиріцькій громаді Павлоградського району. Ворог атакував транспортне підприємство. Пошкоджені й двоповерховий багатоквартирний будинок та приватний дім, авто, гаражі, господарчі споруди. Легке поранення отримав 8-річний хлопчик. За словами медиків, він лікуватиметься вдома.

У Кривому Розі викрили агентку ФСБ. Інформаторкою виявилася місцева мешканка. За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури їй повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, проросійськи налаштована жінка систематично збирала та надсилала ворогу через месенджер «Telegram» дані про розташування та переміщення військовослужбовців ЗСУ на території м. Кривого Рогу.

Військові та цивільні медики, волонтери й керівники медичних закладів Кіровоградщини отримали відзнаки «Оpдена Святого Пантелеймона», пеpедає пpесслужба обласної pади.

Відзнаки вручили за самовіддане служіння, високий пpофесіоналізм і громадянські чесноти під час війни Укpаїни за свою незалежність.

Президент України Володимир Зеленський призначив нового голову Одеської обласної адміністрації. Ним став прокурор Києва Олег Кіпер.

Про це йдеться в указі президента № 312/2023. «Призначити Кіпера Олега Олександровича головою Одеської обласної державної адміністрації», — зазначається в документі.

На Полтавщині планують організувати підготовку операторів БпЛА на базі закладів вищої освіти. Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Дрони стали надійними помічниками не лише наших військових, а й інтегруються в інші сфери життя. На Полтавщині плануємо організувати підготовку операторів БпЛА на базі навчальних закладів. Це питання розглянули на зустрічі з представниками вишів, – зауважив Дмитро Лунін. – У межах діалогу обговорили потребу в пілотах БпЛА для агропромислової, будівельної, нафтогазової галузей і пропозиції закладів вищої освіти стати майданчиками для навчання».


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар