Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині організують навчання для операторів дронів

Навчання на дроні Mavic Air 2, ДЖЕРЕЛО: UA DRONE SCHOOL
ТОП Тема
Навчання на дроні Mavic Air 2, ДЖЕРЕЛО: UA DRONE SCHOOL Новини України 31 трав 2023 в 15:00

На Полтавщині планують організувати підготовку операторів БпЛА на базі закладів вищої освіти. Про це розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«Дрони стали надійними помічниками не лише наших військових, а й інтегруються в інші сфери життя. На Полтавщині плануємо організувати підготовку операторів БпЛА на базі навчальних закладів. Це питання розглянули на зустрічі з представниками вишів, – зауважив Дмитро Лунін. – У межах діалогу обговорили потребу в пілотах БпЛА для агропромислової, будівельної, нафтогазової галузей і пропозиції закладів вищої освіти стати майданчиками для навчання».

Окрім того, на зустрічі проговорили питання залучення ветеранів. Вони могли б ділитися своїм досвідом опанування БпЛА. Також ініціатива з організації такої підготовки – це можливість для всіх охочих отримати новий фах.

Додамо, на початку війни Збройні сили України були забезпечені цивільними дронами та БПЛА класу «крила» для здійснення аеророзвідки та знищення цілей. Проте в перші ж дні українське командування зіткнулося з дефіцитом професійних операторів, а бійці – з необхідністю управляти дронами без підготовки.

Зараз в Україні працюють близько 20 шкіл та центрів з навчання операторів БПЛА. Заклади можуть відрізнятися за форматами або моделями навчальних дронів, але всі школи мають одну мету: запобігти жертвам на фронті через некваліфіковане управління дроном та незнання правил безпеки.

Читайте також: Залізниці України і Молдови підписали на Вінниччині меморандум щодо відбудови залізничного коридору

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар