Kolo.News.Ukraine.Region

У Черкасах громада Свято-Стрітенського храму перейшла до Православної церкви України

Громада храму висловила свою позицію
ТОП ТемаВажливо
Громада храму висловила свою позицію Новини України 13 серп 2023 в 10:30

13 серпня у Свято-Стрітенському храмі у Черкасах (він розташовується у парку Хіміків) вперше за роки незалежності України пройшла божественна літургія українською мовою. Провів її Владика Іоан, Митрополит Черкаський і Чигиринський. Про це написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

У дописі Анатолій Бондаренко повідомляє, що мешканці Черкас перед цим прийшли на збори та висловили позицію щодо того, якою має бути українська церква у сьогоднішніх реаліях.

-        Бо не можна сьогодні толерувати деякі речі. Як наприклад те, що деякі священики так званої УПЦ МП в цій жорстокій війні з росією ще й досі благословляють убивць наших хлопців і дівчат.  Дякую Владиці Іоану за його важливу працю, священникам Православної Церкви України та всім, хто в ці хвилини на передовій відстоює наше право говорити в Україні рідної мовою, - написав Анатолій Бондаренко.

Нагадаємо, раніше всі парафії міста Сміла на Черкащині перейшли до Православної церкви України.

У червні Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній провів освячення храму Миколая Чудотворцяпровів освяченняхраму Миколая Чудотворця у Черкасах. Після освячення храму Миколая Чудотворця він вручив нагороди бійцям Сил оборони України, волонтерам та представникам влади, зокрема – відзначив подякою депутатський корпус Черкаської обласної ради.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар