Kolo.News.Ukraine.Region

Окупанти знову атакували портову та зернову інфрастурктуру на Одещині

Окупанти знову атакували портову та зернову інфрастурктуру на Одещині
ТОП Тема
Окупанти знову атакували портову та зернову інфрастурктуру на Одещині Новини України 16 серп 2023 в 12:10

Російські терористи двічі за цю ніч атакували Одещину ударними безпілотниками. Основна ціль - портова та зернова інфраструктура на півдні області. Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

Пуски «шахедів» здійснювались у кілька хвиль з південно-східного напрямку.

За його інформацією, внаслідок ворожих влучань по одному з портів Дуная постраждали складські приміщення та зерносховища. Виниклі пожежі оперативно ліквідовано співробітниками ДСНС.

«Вдячний всім, хто сьогодні вночі, дослухаючись до попереджень про небезпеку, спускався до укриттів та перебував у безпечних місцях. Як бачите, це дуже важливо, бо загиблих і постраждалих, на щастя, немає», – наголосив посадовець.

У Службі зв’язків з громадськістю повітряного командування «Південь» повідомили, що уночі, 16 серпня 2023 року, російські окупаційні війська атакували портову інфраструктуру Одещини ударними БпЛА типу «Shahed-136/131».

Пуски «шахедів» здійснювались у кілька хвиль з південно-східного напрямку (Приморсько-Ахтарськ, Чауда).

Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» знищено 9 ударних БпЛА «Shahed-136/131», з яких 7 було збито на Одещині, та 2 – на Миколаївщині.

Ще 4 ударних дрона знищено іншими підрозділами Сил оборони Півдня на Одещині.

Також протягом минулої доби, 15 серпня 2023 року, на Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» знищено 1 розвідувальний БпЛА «Мерлін-ВР».

Ввечері ворог цілив по Нікополю. Рано вранці – по Марганецькій громаді. Бив з «Граду» та важкої артилерії. До населених пунктів прилетіли з десяток боєприпасів. Місцеві не постраждали.  Чи є руйнування – ще з'ясовується. Триває обстеження територій.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар