Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінницькому музеї Голокосту проведи лекцію до дня Праведників народів світу

У Вінницькому музеї Голокосту проведи лекцію до дня Праведників народів світу
У Вінницькому музеї Голокосту проведи лекцію до дня Праведників народів світу Новини України 14 трав 2023 в 18:00

14 травня Україна відзначає День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

Пам’ятну дату встановлено постановою Верховної Ради України від 02 лютого 2021 року на знак поваги до українських Праведників народів світу та інших рятівників євреїв, які з ризиком для свого життя та життя рідних допомагали євреям уникнути терору нацистів у роки Голокосту.

З цієї нагоди до Вінницького музею Голокосту завітали здобувачі вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ. Про це розповіли у Вінницькій ОВА.

Директор музею Леонід Трахтенберг провів екскурсію для молоді та розповів про події 1939-1945 років періодично порівнюючи з військовими злочинами та актами геноциду, які сьогодні чинять послідовники нацистів – росіяни, на території України. Це сприяло глибшому розумінню присутніми неприпустимості людиноненависницьких ідеологій та практик тоталітарних режимів.

Виставка «…Але будуть відроджені у славі і силі» триватиме впродовж року.

Довідково: Люди, яких визнали Праведниками народів світу, отримують іменну медаль, почесний сертифікат і право вписати своє ім'я на Стіні Честі в Саду Праведників у Єрусалимі. Згідно із законом, Праведники народів світу отримують почесне громадянство Ізраїлю, а у випадку їхньої смерті – пам'ятне громадянство.

Україна займає четверте місце в світі (після Польщі, Нідерландів та Франції) за кількістю Праведників народів світу (понад 2,6 тисяч осіб).

Читайте також: На Одещині відкрили перший в області сквер і пам’ятник Матері

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар