Kolo.News.Ukraine.Region

Киянину пересадили вінницьке серце: операція обійшлася державі у 2 мільйони гривень

Киянин Сергій став першим, кому пересадили серце у обласній клінічній лікарні імені Миколи Пирогова.
ТОП ТемаВажливо
Киянин Сергій став першим, кому пересадили серце у обласній клінічній лікарні імені Миколи Пирогова. Новини України 20 серп 2023 в 09:38

У Сергія із Києва у грудях тепер б’ється вінницьке серце. Він став першим, кому здійснили успішну пересадку серця у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені Микола Пирогова. Провели операцію лікарі із Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова та команда трансплантологів обласної клінічної лікарні Пирогова. Голова Вінницької ОВА Сергій Борзов подякував за співпрацю українському кардіохірургу, директору Національного інституту серцево-судинної хірургії Василю Лазоришенцю. А також поспілкувався із киянином, якому трансплантація серця практично врятувала життя. Про це йдеться у дописі Сергія Борзова на його сторінці у соціальній мережі Facebook.

-        Сьогодні подякував Василю Лазоришенцю за співпрацю та поспілкувався з Сергієм. Операцію йому зробили на початку квітня цього року. Зараз почувається добре. Каже, що ще два місяці і буде займатися спортом, - йдеться у дописі.

Киянин Сергій довгий час мав задишку, але сподівався що вона пройде сама. Аж доки йому не поставили діагноз «дилатацій на кардіоміопатія» і встановили аортальний клапан. Минулого року чоловікові встановили дефібрилятор. Він погано почувався, було важко навіть ходити. Фактично – операція була для нього єдиним порятунком. Тепер чоловік отримав і вінницьке серце, і шанс на здорове життя.

У дописі також уточнюють, що пересадка органів для пацієнтів є безкоштовною. А держава за одну таку трансплантацію платить близько 2 мільйонів гривень.

Раніше ми повідомляли, що у Черкасах жінці успішно пересадили клітини від неродинного донора із Іспанії.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар