Kolo.News.Ukraine.Region

Родини ветеранів із Вінниччини можуть пройти реабілітацію на кінній фермі

Реабілітацію проводять на фермі у селі Яришівка
Важливо
Реабілітацію проводять на фермі у селі Яришівка Новини України 20 серп 2023 в 11:03

На кінній фермі у селі Яришівка змогли відпочити та реабілітуватися п’ять родин ветеранів. Організували відпочинок завдяки співпраці керівника центру соціальної допомоги та реабілітації дітей «Шанс» Сергія Новотарського та управління у справах ветеранів війни. Про це розповідають на сайті Вінницької обласної військової адміністрації.

Сергій Новотарський під час спілкування із родинами ветеранів розповів, яку роль у житті відіграє іпотерапія. Ця реабілітаційна методика, у основі якої лежить спілкування хворих людей із кіньми.

Під час процесу реабілітації не тільки їздять верхи, але і безпосередньо доглядають за конем, спілкуються із ним. Таким чином людям вдається позбутися напруги, зняти стрес, почуття тривоги або страху.

Поспілкувавшись із Сергієм Новотарським, і дорослі, і діти спробували себе у ролі вершників. Діти демонстрували, як можуть рівно тримати спину, сидячи у сідлі, під наглядом досвідчених інструкторів. Після верхової їзди і діти, і батьки змогли відпочити, поспілкуватися, насолодитися прохолодою у басейні та під парасольками і поласувати різними смаколиками.

Раніше ми розповідали, що на Вінниччині планують створити реабілітаційні центри.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар