Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині напередодні Дня Незалежності заборонили масові заходи через можливе посилення ворожих обстрілів

Масові заходи заборонили, починаючи із 21 серпня
ТОП ТемаВажливо
Масові заходи заборонили, починаючи із 21 серпня Новини України 21 серп 2023 в 14:17

Із 21-го серпня у Полтавській області заборонили проведення масових заходів. Таке рішення ухвалили під час чергового засідання Ради оборони області. Причиною стало можливе посилення ворожих обстрілів. Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін. При цьому дату скасування обмеження поки що не повідомляють – її визначать на наступному засіданні Ради оборони.

-        Вчергове наголошую – ніколи не нехтуйте своєю безпекою. У разі оголошення повітряної тривоги прямуйте в найближче укриття! Зберігаємо холодний розум та віримо в ЗСУ! – написав Дмитро Лунін.

Нагадаємо, раніше у Вінницькій області заборонили проведення хресних ходів та релігійних демонстрацій. Голова Вінницької військової адміністрації видав наказ, у якому заборонив у липні-вересні поточного року на території області проводити походи і демонстрації та масові публічні релігійні заходи за межами культових споруд.

Заборона діє, як зазначають у документі, відповідно до пункту восьмого статті вісім Закону України «Про правовий режим воєнного стану» та «з урахуванням результатів проведеного правоохоронними органами області аналізу оперативної обстановки у сфері національної безпеки і оборони у державі та регіоні, існування в умовах повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України небезпеки скоєння на Вінниччині злочинів терористичного і диверсійного характеру та ракетних ударів по цивільних об’єктах Вінницької області, а також здійснення можливих провокацій, актів вандалізму, спрямованих на розпалювання національної та міжконфесійної ворожнечі та з метою збереження безпеки та спокою в регіоні, життя та здоров’я громадян».

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар