Kolo.News.Ukraine.Region

У місті Амстердам презентував свої малюнки Микола Костенко, який пережив бомбардування Маріуполя і переїхав до Кропивницького

Микола Костенко зміг поділитися своїми почуттями через серію малюнків
ТОП Тема
Микола Костенко зміг поділитися своїми почуттями через серію малюнків Новини України 21 серп 2023 в 15:07

У мерії міста Амстердам у Нідерландах відкрилася виставка під назвою «Щоденники війни: непочуті голоси українських дітей». Вона демонструє історії чотирнадцяти маленьких українців, які пережили наслідки російської агресії. Під час виставки свої почуття, передані у серії малюнків, розкрив Микола Костенко. Хлопець 21 день провів у оточеному російськими окупантами Маріуполі під постійними обстрілами та бомбардуванням. Після цього із мамою зміг виїхати до Кропивницького, де знайшла притулок родина, яка тікала від війни. Про це розповідають у Кіровоградській обласній державній адміністрації.

Нагадаємо, раніше у Кропивницькому відзначили річницю центру «ЯМаріуполь». За рік роботи «ЯМаріуполь» став не тільки осередком допомоги для вимушених переселенців, а й центром різноманітних заходів як для маріупольців, так і для переселенців з інших міст.Загалом, за рік роботи у центрі «ЯМаріуполь» видали майже 27 тисяч гуманітарних наборів, надали 654 юридичні консультації, понад 3 тисячі послуг з медичної допомоги та 1 213 послуг психологічного супроводу, закрили потребу у працевлаштуванні маріупольців на 81%.

Також ми розповідали про те, що у Кривому Розі виступив оркестр із Маріуполя.  В рамках святкування 248-ї річниці заснування Кривого Рогу відбувся концерт камерного оркестру «Ренесанс», який представляє Маріупольську камерну філармонію. Керує оркестром заслужений діяч мистецтв України Василь Крячок. Музиканти виконали твори епохи Бароко, зарубіжної класики – Вівальді, Моцарта, Міллера, Гарделя, Боккеріні, а також видатного українського композитора Мирослава Скорика.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар