Kolo.News.Ukraine.Region

У Кропивницькому відзначили річницю центру «ЯМаріуполь»

У Кропивницькому відзначили річницю центру «ЯМаріуполь»
У Кропивницькому відзначили річницю центру «ЯМаріуполь» Новини України 22 черв 2023 в 16:17

У Кропивницькому урочисто відзначили рік від створення центру для допомоги переселенцям «ЯМаріуполь». Про це розповіди в Кропивницькій міськраді.

На вулиці Архітектора Паученка перед приміщенням Прозорого Офісу, де розміщений центр «ЯМаріуполь», зібралося чимало маріупольців і кропивничан, щоб у родинному колі відзначити рік відроджених надій і віру у перемогу разом з людьми, які втратили рідні домівки у Маріуполі і знайшли прихисток у Кропивницькому.

За цей рік «ЯМаріуполь» став не тільки осередком допомоги для вимушених переселенців, а й центром різноманітних заходів як для маріупольців, так і для переселенців з інших міст.

      Я вірю, що Україна відбудується, і ми повернемо всі наші території. Але поки це станеться, Кіровоградщина завжди буде затишною домівкою для всіх, хто цього потребує. Ми маємо щире бажання зробити так, щоб нашим маріупольцям тут було затишно і комфортно, і ви відчували всебічну підтримку та мали можливості для розвитку, - звернулася з вітальним словом до присутніх заступниця начальника Кіровоградської ОВА Катерина Колтунова.

У свою чергу, керівник центру «ЯМаріуполь» Дімітрій Голубченко підкреслив, що рік пройшов дуже плідно у постійній співпраці, як з органами місцевої влади, так і з іншими організаціями.

– За цей період ми спробували перетворити кропивницький центр «ЯМаріуполь» на маленький куточок рідного Маріуполя, і сподіваємось що нам це вдалось. Ми щиро дякуємо усім нашим друзям і просто небайдужим, які нам завжди допомагають та підтримують, – додав Дімітрій Голубченко.

Загалом, за рік роботи у центрі «ЯМаріуполь» видали майже 27 тисяч гуманітарних наборів, надали 654 юридичні консультації, понад 3 тисячі послуг з медичної допомоги та 1 213 послуг психологічного супроводу, закрили потребу у працевлаштуванні маріупольців на 81%.

Читайте також: Другокласник кропивницької школи збирає кошти для ЗСУ

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар