Kolo.News.Ukraine.Region

У Одесі для морських прикордонників провели тренінг із тактичної медицини

Під час навчань вправи доводили до автоматизму
ТОП Тема
Під час навчань вправи доводили до автоматизму Новини України 20 серп 2023 в 16:13

Тренінг із тактичної медицини для морських прикордонників провели на базі Одеського обласного центру громадського здоров’я. Учасники впродовж трьох днів навчалися надавати першу та невідкладну допомогу, виконуючи вказані алгоритми. Про це повідомили у Telegram-каналі Сил оборони півдня України.

Прикордонники, які брали участь у тренінгу, доводили до автоматизму вміння накладати турнікети, а також вивчали способи швидкої та правильної зупинки кровотечі із допомогою тих засобів, які є під рукою.

Також прикордонників навчали проведення інтубації, адже дрібниць у такій справі не буває. Багато часу присвятили застосуванню засобів надання прохідності дихальним шляхам, встановленню надгортанних повітропроводів різних типів тощо.

Навчання для прикордонників є важливе тим, що у бойових умовах під час патрулювання в морі може виникнути непередбачувана ситуація. А у обмеженому просторі на значній відстані від берега важлива кожна секунда. А правильно та вчасно надана перша допомога може врятувати життя і здоровя.

Нагадаємо, раніше Сергій Притула розповів про рік роботи готовності цивільних. Ініціатива, яка розпочалася у Полтаві, нині діє в 17 областях. За рік в ЦГЦ понад 20 000 українців пройшли тренінги та отримали знання з основ військової справи. Проєкт "Центр готовності цивільних" для місцевих та ВПО організовує безплатні тренінги, які вчать, зокрема, як не розгубитися в екстремальній та небезпечній ситуації та швидше адаптуватися при захисті України у збройних формуваннях. 

 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар