Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінниці із лікарні виписали жінку, якій успішно пересадили печінку

Жінка проходить реабілітацію та почувається добре.
ТОП ТемаВажливо
Жінка проходить реабілітацію та почувається добре. Новини України 21 серп 2023 в 11:42

Із Вінницької обласної лікарні імені Миколи Пирогова виписали Зінаїду Миколаївну, якій успішно пересадили печінку. Якби не проведена операція, все могло б закінчитися набагато гірше. Адже жінка пережила відмову печінки, три коми та шість місяців провела на лікарняному ліжку. Жінці вперше на Вінниччині виконали трансплантацію печінки від донора. Зараз жінка успішно проходить реабілітацію. Вона почувається добре, із нею постійно на зв’язку лікарі.

Про це повідомили у Вінницькій обласній державній адміністрації.

-        Зауважу, що обласна клінічна лікарня ім. Пирогова є одним із ТОП-5 Центрів трансплантології, де виконуються трансплантації нирок, печінки й серця. Дякую лікарям, які продовжують працювати попри всі виклики. Бажаю швидкого одужання пані Зінаїді – зазначив начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Раніше ми розповідали про киянина Сергія, якому у Вінниці пересадили серце. Він став першим, кому здійснили успішну пересадку серця у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені Микола Пирогова. Провели операцію лікарі із Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова та команда трансплантологів обласної клінічної лікарні Пирогова. Минулого року чоловікові встановили дефібрилятор. Він погано почувався, було важко навіть ходити. Фактично – операція була для нього єдиним порятунком. Тепер чоловік отримав і вінницьке серце, і шанс на здорове життя.

 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар