Kolo.News.Ukraine.Region

Першу нитку новозбудованого магістрального водогону запустили на Дніпропетровщині

Роботи із побудови водогону тривали 76 днів
ТОП ТемаВажливо
Роботи із побудови водогону тривали 76 днів Новини України 21 серп 2023 в 13:25

У Дніпропетровській області запустили першу новозбудовану нитку магістрального водогону. Вона з’єднала річку Інгулець та Південне водосховище. Протяжність нової нитки – 27 кілометрів, а роботи тривали впродовж 76 днів. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

У Дніпропетровській ОВА повідомляють, що проект подібного масштабу – за темпами будівництва, довжиною прокладених труб, потужністю насосів –  втілили у життя вперше за часів незалежності України.

-         Він вирішує проблему водопостачання для мешканців Кривого Рогу. Повністю реалізований державним коштом – з Фонду ліквідації наслідків російської агресії, – розповів Сергій Лисак, начальник Дніпропетровської ОВА.

Слідом за першою ниткою тягнуть іще три, адже вони потрібні, щоб живити не лише місто, а й громади Криворізького району. Після готовності труб по ним щодня зможуть перекачувати 400 тисяч кубометрів води.

Прокладений трубопровід є частиною масштабного магістрального водогону, який має подати поду для областей, постраждалих після підриву російськими окупантами гребля Каховської ГЕС. Серед них – громади Нікопольського та Криворізького районів Дніпропетровщини.

Частину обладнання привезли з-за кордону – із Туреччини, Австрії та Польщі. Загалом водогін матиме протяжність у 300 кілометрів. Завершити його планують вже у жовтні.

Частина обладнання – іноземна. З Польщі, Австрії, Туреччини.

-        Для нас була знаковою саме ця нитка, яку запустили. Важливо було закрити потреби Кривого Рогу. Це велике промислове місто, де після теракту на ГЕС виникли проблеми із водопостачання, – підкреслив Мустафа Найєм, очільник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Нагадаємо, раніше у мережі показали наслідки підриву Каховської ГЕС.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар