Kolo.News.Ukraine.Region

Україна отримає винищувачі F-16 від Нідерландів та Данії: Володимир Зеленський повідомив про кількість літаків

Президент провів важливі зустрічі у Данії та Нідерландах і посидів за штурвалом літака.
ТОП ТемаВажливо
Президент провів важливі зустрічі у Данії та Нідерландах і посидів за штурвалом літака. Новини України 21 серп 2023 в 08:01

Президент України Володимир Зеленський побував із офіційним візитом у Нідерландах та Данії і поділився радісними новинами щодо постачання іноземними партнерами літаків F-16. Про це Зеленський написав у своєму Telegram-каналі.

-        Розвиваємо співпрацю. Готуємо додаткові хороші новини для українських воїнів. Рухаємося далі в питанні F-16. Сьогодні робимо ще один крок на посилення повітряного щита України. F-16.  Літаки, які ми використаємо, щоб тримати російських терористів подалі від українських міст і сіл.  Ми з Марком Рютте домовились про кількість F-16, які будуть надані Україні – після тренування наших пілотів та інженерів. 42 літаки. І це лише початок, - написав президент.

Того ж дня Володимир Зеленський відвідав Данію та провів перемовини із премєр-міністеркою Метте Фредеріксен. І додав, що Данія надасть Україні 19 літаків F-16. Українські пілоти та інженери вже розпочали навчання у своїх датських колег.

-        Поспілкувався з українськими хлопцями та дівчатами, які проходять навчання на F-16. Відбулися переговори з Метте Фредеріксен та її командою. Робимо все, щоб результатів для України було ще більше. Зокрема, сьогодні обговорили розширення тренувальних місій. Докладаємо максимум зусиль для прискорення підготовки. Дякую пані Премʼєр-міністру, уряду Данії та всьому данському народу! Український повітряний щит стає міцнішим, - наголосив у дописі Володимир Зеленський.

Також у мережі вже стало популярним фото того, як Президент України сидить за штурвалом одного із винищувачів F-16.

Нагадаємо, раніше у Дніпрі погасили поштову марку, присвячену F-16.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар