Kolo.News.Ukraine.Region

У Дніпрі на Головпоштамті погасили марку, яку присвятили винищувачам F-16  (ФОТО)

Спецпогашення пройшло у різних містах України, у тому числі – у Дніпрі.
Спецпогашення пройшло у різних містах України, у тому числі – у Дніпрі. Новини України 04 серп 2023 в 09:18

Сьогодні в різних містах України провели спецпогашення поштової марки під назвою «Винищувачі зла», які «Укрпошта» присвятила американським винищувачам F-16. Провели погашення марки і у Головпоштамті у місті Дніпро. Про це повідомляють на сайті Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Участь у церемонії погашення взяв начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Він зауважив, що нову марку символічно презентували напередодні Дня Повітряних Сил України.

-        Цей випуск присвячений тим, хто щитом закриває небо над рідною землею. На ньому бойові літаки F-16. Це те, що здатне переломити хід війни. Й це те, чого так потребують наші оборонці, - додав очільник області.

Сергій Лисак також нагадав, що марки «Укрпошти» можуть бути пророчими, як було, приміром, із російським крейсером «Москва».

Нова марка зображує українського військового, який на тертушці натирає кремль. Символ країни-агресора стирається на полотні із отворами у вигляді винищувачів F-16. На конверті містяться обриси пілота-штурмовика, який має лицарським шолом у формі українського тризуба.

Сергій Єрмоленко, директор з розвитку Дніпропетровської мережі «Укрпошти», повідомив, що марка вийшла загальним тиражем 600 тисяч, Дніпропетровщина отримала 17 700 марок.

Створив зображення нової марки український художник Максим Паленко, відомий українцям як автор комп’ютерної графіки «Маріупольська Покрова». Випуск марки є благодійним, оскільки 16 гривень із продажу кожної йде на закупівлю безпілотників для українських воїнів.

Придбати марку вже можна у відділеннях "Укрпошти" та на сайті.

Раніше ми розповідали, що на Полтавщині школярі влаштували ярмарок, щоб зібрати гроші на безпілотники для ЗСУ.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар