Kolo.News.Ukraine.Region

Заробили на «відстрочках» понад 2,5 мільйони: на Черкащині викрили членів групи, які за гроші допомагали уникнути військової служби

Одного фігуранта вже затримали, двом іншим – повідомили про підозру
ТОП ТемаВажливо
Одного фігуранта вже затримали, двом іншим – повідомили про підозру Новини України 21 серп 2023 в 18:15

На Черкащині правоохоронці викрили групу осіб, які за хабарі допомагали отримати відстрочку від військової служби. До групи входили працівник районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату), працівник лікарні та місцевий житель. За своє специфічні послуги чоловіки вимагали 3 000 доларів. За ці кошти вони видавали громадянам фіктивні довідки, які дозволяли максимально відтермінувати призов на військову службу. Про це повідомили на сторінці Національної поліції України у соціальній мережі Facebook.

16-го серпня правоохоронці у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України провели затримання одного із фігурантів – чоловік, який працював у медичному закладі. Чоловік саме отримував частину хабара у сумі 1000 доларів США. Також раніше правоохоронці задокументували факт передачі фігуранту ще 2000 доларів США.

Працівники поліції провели обшуки за місцями проживання підозрюваних, у приміщеннях районного військкомату та у автомобілях фігурантів. У ході обшуків знайшли та вилучили кошти у національній та іноземній валюті. Загальна сума коштів складає понад 2,5 мільйони гривень. Крім цього, поліцейські отримали документи та «чорнові» записи зловмисників.

Затриманому фігурантові повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України «Одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди». Суд вже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  18-го серпня про підозру повідомили двом іншим фігурантам справи.

Раніше ми розповідали, що на Кіровоградщині службовець ДСНС допомагав оформлювати інвалідність для уникнення мобілізації.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар