Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині центр реабілітаційної медицини отримав нове обладнання за програмою United24

Тепер у центр зможуть ефективніше допомагати хворим, які мають проблеми із хребтом
Важливо
Тепер у центр зможуть ефективніше допомагати хворим, які мають проблеми із хребтом Новини України 01 трав 2023 в 14:07

На Полтавщині центр реабілітаційної медицини отримав вертикалізатор-балансир, який придбали за кошти донорів із UNITED24. Тепер, використовуючи новий тренажер, спеціалісти центру зможуть більш ефективно допомагати пацієнтам, які мають важкі захворювання або травми хребта. Лише за перший місяць роботи реабілітацію на тренажері пройшли 12 пацієнтів. Про це повідомляють у Полтавській обласній військовій адміністрації.

Роман Литвинов, фізіотерапевт та ерготерапевт із Полтавської обласної лікарні імені Скліфосовського порівнює вертикалізатор-балансир зі старими тренажерами і відзначає його функціоналість. Адже за допомогою цього обладнання можна буквально піднімати людей, які не можуть рухати нижніми кінцівками. Фактично завдяки новому апарату вони вчаться заново стояти на ногах та ходити.

-        Ми розвиваємо у хворих такі фізичні якості як сила, спритність, координація рухів, і для розвитку цих фізичних навичок є свої принципи. Це систематичність, регулярність, послідовність. Тому з такими пацієнтами займаємося на тренажері щодня, – пояснює Роман Литвинов.

Також днями Полтавська область отримала чергову партію допомоги для внутрішньо переміщених осіб від UNICEF. У ній – більше 1300 гігієнічних наборів для матері та дитини, а ще – понад 800 упаковок підгузків. У один гігієнічний набір входять пральний порошок, капсули для очищення води, мило, засоби жіночої гігієни.

Отриману допомогу планують розподілити між громадами області, відповідно до поданих запитів.

Нагадаємо, раніше на Дніпропетровщині подякували норвезьким партнерам, які надають техніку та обладнання для рятувальників та Сил оборони України.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар