Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині із обстрілюваних громад виїхали вже понад 470 мешканців

Скористатися евакуацією можуть жителі та переселенці старшого вік та інваліди.
Важливо
Скористатися евакуацією можуть жителі та переселенці старшого вік та інваліди. Новини України 02 трав 2023 в 17:07

Із громад Дніпропетровщини, які перебувають під обстрілами, вивозять жителів та тимчасово переміщених осіб старшого віку та людей із інвалідністю. Вже 19 евакуаційних рейсів вирушили із області на захід України за вісім місяців. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Щоб переїхати до більш безпечного регіону країни, достатньо написати звернення. Транспортування та розселення є безкоштовними.

Начальниця відділу департаменту соціального захисту населення ОВА Ганна Счастливець нагадала, що десять громад Дніпропетровської області визнані зонами ведення бойових дій. Знаходять вони у Нікопольському, Синельниківському і Криворізькому районах. Виїхати із громад у першу чергу мають право люди із інвалідністю та старші за 60 років.

Евакуація із області є добровільною. Щоб виїхати, бажаючі повинні звернутися до міської чи селищної ради. Потім інформацію передають у обласний департамент соціального захисту та формують евакуаційні групи.

-        У назначений день і централізовано вони виїжджають на захід країни. Для цих людей залізниця виділяє окремий вагон. У дорозі їх супроводжує представник громади. На місці зустрічає приймаюча сторона. Розселяють евакуйованих у санаторіях та лікарнях, – пояснює Ганна Счастливець.

На нових місцях проживання людей забезпечують медичним обслуговуванням та триразовим харчуванням.

Наразі можливістю евакуюватися скористалося вже понад 470 мешканців Дніпропетровщини та переселенців, котрі тікаючи від війни, зупинялися в регіоні.

Нагадаємо, раніше на Дніпропетровщині виділили 9 мільйонів гривень жителям Павлограда, які постраждали внаслідок ракетного обстрілу. У місті внаслідок обстрілу пошкоджені 24 багатоповерхових будинки та 80 приватних садиб. На отримані із бюджету кошти люди зможуть замінити вибиті вікна та двері або перекрити пошкоджені дахи.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар