Kolo.News.Ukraine.Region

П’ять бригад із Вінниччини відбудовують селище на Херсонщині

Працівники бригад роблять усе, щоб мешканці Калинівського швидше повернулися у свої домівки
Важливо
Працівники бригад роблять усе, щоб мешканці Калинівського швидше повернулися у свої домівки Новини України 28 серп 2023 в 16:27

Вінницька область у рамках Всеукраїнського проекту «Пліч-о-пліч» продовжує допомагати Херсонщині у відбудові зруйнованого ворогом житла. Вінничани вже майже два місяці відновлюють помешкання місцевих жителів у селищі Калинівське. Сьогодні тут продовжують працювати п’ять бригад із Вінницької області. Їх цього тижня посилили дев’ять працівників, які мають різні будівельні спеціальності. Про це повідомляють на сторінці Вінницької обласної військової адміністрації у соціальній мережі Facebook.

Працівники із Вінниччини за погодженням із місцевою військовою адміністрацією відновлюють перші десять житлових будинків, у яких мешкають представники соціально незахищених верств населення. Працівники завершують облаштування нових дахів, закінчують на помешканнях фасадні роботи. Покрівлі продовжують замінювати іще на чотирьох будинках у селищі.

-        Робимо все, щоб калинівчани якнайшвидше повернулися в рідні домівки. Своїх в біді не залишаємо. Дякую головам районних військових адміністрацій, територіальним громадам Вінниччини та всім, хто активно допомагає у відновленні Херсонщини, - пише начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на Дніпропетровщині запустили першу нитку новозбудованого магістрального водогону.  Протяжність нової нитки – 27 кілометрів, а роботи тривали впродовж 76 днів.Слідом за першою ниткою тягнуть іще три, адже вони потрібні, щоб живити не лише місто, а й громади Криворізького району. Після готовності труб по ним щодня зможуть перекачувати 400 тисяч кубометрів води.

Прокладений трубопровід є частиною масштабного магістрального водогону, який має подати поду для областей, постраждалих після підриву російськими окупантами гребля Каховської ГЕС. Серед них – громади Нікопольського та Криворізького районів Дніпропетровщини.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар