Kolo.News.Ukraine.Region

У Дніпрі провели спецпогашення марки, яку присвятили пам’яті загиблих українських воїнів (ФОТО)

Випустили марку до Дня пам’яті загиблих захисників України
ТОП Тема
Випустили марку до Дня пам’яті загиблих захисників України Новини України 29 серп 2023 в 17:36

29-го серпня на Дніпропетровщині провели спеціальне погашення марки, присвяченої українським воїнам, які віддали життя за свободу, суверенітет та незалежність нашої країни. В основу марку лягла робота заслуженого художника України Олега Шупляка, яка має назву «Журба». На марці зобразили козака-бандуриста, що схиляє голову над могилами своїх побратимів. Над ним десь у вирій летять журавлі. Про погашення марки розповідають у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

-        Тих, кого забрала війна, ми не забудемо. Вічний спомин про них завжди з нами. Про це і нова марка. Приурочена дню, коли ми вшановуємо полеглих воїнів. Випуск символічний. І для мене особливий. Бо нашим Героям завдячуємо життям. В пам'ять про них виборюємо Перемогу, – говорить під час погашення Володимир Орлов, перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА. 

Операційний директор Східного регіону АТ «Укрпошта» Антон Ізотов розповів, що випуск має благодійну складову, адже з кожної марки три гривні підуть на підтримку родин воїнів, які загинули під час захисту української держави.

Нову марку випустили загальним накладом у 500 тисяч. Купити її вже можна як у поштових відділеннях, так і у онлайн-магазинах.  Крім цього, надрукували тематичні конверти із символом пам’ятного дня – соняхом. Для Дніпропетровщини випустили тираж у 2700 примірників.

Раніше ми розповідали про те, що у Одесі провели спецпогашення марки, яку присвятили оборонцям південних рубежів. Спільно реалізували ідею цього проекту відомий одеський фотохудожник Борис Бухман, «Укрпошта» та прикордонники. Борис Бухман відтворив на поштових марках образи вартових Півдня, які втілюють у собі незламність та мужність українських військових у війні за незалежність України. 


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар