Kolo.News.Ukraine.Region

На Дніпропетровщині аграрні підприємства цього року взяли кредитів на більше ніж 1 мільярд гривень

Загалом подібні позики отримали 259 підприємств
Загалом подібні позики отримали 259 підприємств Новини України 10 трав 2023 в 12:43

У Дніпропетровській області місцеві аграрії активно беруть участь у державній програмі «5-7-9%». Цього року аграрні підприємства Дніпропетровщини взяли пільгових кредитів на суму більше ніжк 1 мільярд гривень. Загалом отримали такі позики 259 підприємств. Про це повідомляють у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Директор департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОВА Олексій Псарьов наголосив, що держава продовжує надавати підтримку аграрним підприємствам навіть у складний воєнний час. Цього року Дніпропетровська область увійшла до п’ятірки лідерів в Україні за кількістю отриманих кредитів.

-          Держава продовжує підтримувати аграріїв, які працюють у такий непростий час. Надає пільгові позики за програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Цьогоріч вже долучилися 259 сільгоспвиробників з області. Наш регіон – у п’ятірці лідерів за кількістю отриманих кредитів, – розповів Псарьов.

Кредитні кошти можна отримати на придбання насіння, паливно-мастильний матеріалів, добрив, техніки. Максимальна сума, яку можна отримати – 90 мільйонів гривень. Термін кредиту – до 5 років. А відсоткова ставка складає від 5 до 9 відсотків річних.

Раніше ми повідомляли, що на Полтавщині цього року посіяли найбільші в Україні площі соняшнику

А у селі на Кіровоградщині зафіксували африканську чуму свиней. Захворіли тварини в селі Верблюжка у приватному господарстві "Гарант". Захворіли тварини в селі Верблюжка у приватному господарстві "Гарант". До зони захисту увійшли вулиці Задніпряного, Лесі Українки й Хутірська у селі Верблюжка. До зони спостереження належать решта Верблюжки і десять навколишніх сіл: Куцівка, Просторе, Василівка, Білозерне, Дубровино, Ручайки, Велика Чечеліївка, Білопіль, Нагорне, Сотницьке. Вони всі в межах Кропивницького району.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар