Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині посіяли найбільші в Україні площі соняшнику

Роботи вже завершили на 40 відсотках запланованих площ
ТОП ТемаВажливо
Роботи вже завершили на 40 відсотках запланованих площ Новини України 09 трав 2023 в 11:27

У Полтавській області триває проведення комплексу весняно-польових робіт. Аграрії вже посіяли ріпак та ранні зернові. А також – більшу частину площ соняшнику. Область за цим показником є лідером в Україні. Про це повідомляють у Полтавській обласній військовій адміністрації.

-        Весняний день рік годує. І ці дні в наших аграріїв – на вагу золота, адже доводиться зважати на примхи дощової погоди. Попри це ранні зернові та ріпак в області посіяли. Завершують буряк. Більше ніж половина площ соняшнику засіяна. Полтавщина лідирує в Україні за цим показником. Набирає обертів посів кукурудзи, розпочинається – сої. Дякуємо нашим аграріям за невтомну працю, – прокоментував роботу аграріїв начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Загалом по області завершили роботи на близько 40 відсотках запланованих площ. На хід посівної кампанії не надто добре впливає дощова погода, проте опади йдуть на користь озимині.

Директор державного підприємства «Дослідне господарство «Степне» Петро Сокирко відзначив, що аграріям доводиться працювати у форс-мажорних обставинах. Адже вони стикаються із такими факторами, які від них не залежать. Одним із таких найвагоміших факторів є війна. Інший фактор – дощова погода.

– Останні два роки дощова погода дещо заважала нам вчасно приступити до проведення весняно-польових роботи. Але ми впоралися. Є розуміння, що волога має дуже велике значення. Цього року також пізніше розпочали весняно-польові роботи. Змінили структуру сівозміни: збільшили площі під круп’яними та бобовими культурами, зокрема соєю, яка приносить значну користь землі. Закінчили посів ранніх зернових. Зараз сіємо соняшник і кукурудзу. Є труднощі, але ми – українці!  Переможемо! Посіємо і зберемо! – переконаний Петро Сокирко.

Раніше ми розповідали, що у селі на Кіровоградщині зафіксували африканську чуму свиней.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар