Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині учні та студенти змагалися у знаннях з історії Другої світової війни

Між учнівською та студентською молоддю провели цікавий квіз
Між учнівською та студентською молоддю провели цікавий квіз Новини України 09 трав 2023 в 18:26

На Вінниччині до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні,  а також – з нагоди Дня Європи провели історичний квіз для студентської та учнівської молоді області. Організував його Департамент соціальної та молодіжної політики. Про це повідомляють у Вінницькій обласній військовій адміністрації.

У квізі взяли участь сім команд, які змагалися у п’яти раундах. Молодь могла і поглибити знання з історії, і позмагатися між собою. У грі були наступні раунди: бліц «А ти знаєш?», «З диму й попелу», «Кінохроніка», «Капітанський раунд», «Що спільного?».

Організатори зазначають, що такі заходи є важливими для переосмислення молоддю сторінок страшної події ХХ століття. І усвідомлення, що таке відбулося лише внаслідок змови нацистського та радянського режимів (нині його спадкоємцем є держава-агресор російська федерація)

Раніше ми повідомляли, що на Вінниччині зареєструвалися для участі у національному мультипредметному тесті 11 566 учасників. Це – більше на тисячу, ніж торік. Цьогоріч обов’язковими предметами для проходження НМТ є українська мова та математика. Обрати третій предмет учасники тесту можуть із наступного переліку предметів:  історія України, біологія, іноземні мови (англійська, німецька, іспанська, французька), фізика, хімія.

Ми також розповідали, що на Полтавщині після масштабної реконструкції незабаром відкриють фізкультурно-спортивний комплекс. Повідомляють, що у 2023 році із обласного бюджету на реконструкцію комплексу спрямували 25 мільйонів гривень. Також очікують на додаткове фінансування у 80 мільйонів гривень, які має надати Європейський інвестиційний банк для будівництва на території комплексу стадіону.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар