Kolo.News.Ukraine.Region

Російська атака на Одещину знищили 13 тисяч тонн зерна

Росіяни вдарили по портах Одеської області.
Важливо
Росіяни вдарили по портах Одеської області. Новини України 23 серп 2023 в 14:30

Через атаку шахедів з боку російської федерації на порти Дунаю в Ізмаїлі, що в Одеській області, знищено 13 тисяч тонн зерна. Про це повідомив віцепрем'єр з відновлення та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів,  вантажна інфраструктура. Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії. 

"Росія системно б’є по зерновим ємностям і складам для зупинки агроекспорту", – зазначив Олександр Кубраков. П

ісля цього удару на 15% була знижена експортна потужність порту Ізмаїл, до цього був порт Рені й 35 тисяч тонн знищеного там зерна. Сьогодні вже восьма за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу росії із зернової угоди. Загалом за місяць атак на порти знищили  270 тисяч тонн зерна. 

"Світ має зрозуміти, атаки на зернову інфраструктуру – це атаки на країни Африки та Азії, яким вже не вистачає їжі. Це атаки на продовольчі світові ринки, які вже відреагували підвищенням ціни на пшеницю через нестачу українського продовольства після зупинки Зернової ініціативи та атак по портах Дунаю", – підсумував віцепрем'єр Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що уночі 23 серпня російська армія здійснила терористичну атаку по Одещині.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар