Kolo.News.Ukraine.Region

Тринадцять науковців із Дніпропетровщини вирушать до США на Всесвітній фінал олімпіади

Перед поїздкою дітей запросили до Дніпропетровської ОВА.
ТОП Тема
Перед поїздкою дітей запросили до Дніпропетровської ОВА. Новини України 09 трав 2023 в 15:58

Наприкінці травня у Сполучених Штатах Америки пройде Всесвітній фінал олімпіади «Destination Imagination». Участь у ньому візьмуть і представники Дніпропетровщини – юні вихованці обласного відділення Малої академії наук із міста Кам’янське. Перед поїздкою до США талановиті хлопці та дівчата зустрілися із начальником Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергієм Лисаком.

-          13 юних науковців з Кам’янського і їхні тренери вирушають до США. Вже наприкінці травня змагатимуться там за звання найкреативніших. Право на участь у Всесвітньому фіналі олімпіади «Destination Imagination» вони вибороли на національному етапі. Він тривав майже пів року. Щодня, об’єднані у дві команди, наші юні вихованці Малої академії наук приймали виклики. Доводили та спростовували теорії, - розповів Сергій Лисак.

«Destination Imagination» є найбільшою освітньою програмою із розвитку креативності. Учасники цієї олімпіади не лише показують знання із точних та гуманітарних наук, але й демонструють – чи можуть застосовувати їх на практиці. Команда із Дніпропетровщини  «Mosgo builders» вже брала участь у цій програмі. Два роки тому українці долучалися до неї онлайн і стали шостими із чотирьохсот учасників.

Один із учасників команди, одинадцятикласник Михайло, розповідає, що вони завжди обирали інженерний напрямок, проте цього року вибрали науковий і досліджували неможливе. Ліцей, у якому вони навчають, має нахил на фізику, тому учасникам команди простіше розв’язати задачу, а потім її практично перевірити.

З початку повномасштабної війни вихованці МАН вибороли 22 перемоги у 16 міжнародних конкурсах.

Раніше ми розповідали, що боксер із Полтавщини Олександр Хижняк привіз «золото» із міжнародного турніру у Чехії.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар